Ignite Award

Design voor sociale impact

De IGNITE Award is dé prijs die regionaal sociaal ondernemerschap stimuleert, laat groeien en in de schijnwerpers zet. Als ontwerpers van het eerste uur zijn we er inmiddels 5 jaar bij. Een kort verslag.

Opdrachtgever

Ignite Award

Onze rol

Visuele Identiteit
Digital Design
Vormgeving

IgniteAward-134
IMG_0206
IgniteAward-59
IgniteAward-32
IgniteAward-107
IgniteAward-15

Herkenbaar

Sociaal ondernemers bedenken continu slimme oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zij ondernemen omdat ze de wereld om hen heen willen verbeteren. Maar om écht impact te maken, is een gedegen plan nodig waarin sociale en financiële doelen met elkaar in balans zijn. Dit is waar IGNITE bij helpt: Al 5 jaar lang versterken zij de impact van social startups door coaching en begeleiding te bieden tijdens een intensief trainingstraject van negen weken. Bij Hands houden we van goede ideeën, vooral als ze gaan én staan voor groei. Dat is waarom wij al vanaf het begin van IGNITE de handen ineen geslagen hebben voor een identiteit en website die deze visie en missie tot haar recht laten komen. “Het is een huisstijl geworden die door de jaren heen steeds is ontwikkeld maar altijd kenmerkend voor ons is gebleven. Alle uitingen die daaruit voortgekomen zijn, zijn bovendien ontzettend mooi geworden. Het samenwerken met Hands heeft ons herkenbaar gemaakt.” aldus Iris Immink, projectmedewerker bij IGNITE.

Street Billboard PSD MockUp
A4 Paper Set Mockup by Anthony Boyd Graphics
Ignite handout
Ignite handout2
Ignite handout3

Ieder jaar beter

Vormgeven zit ons bij Hands in het bloed, maar als het aan ons ligt houdt het daar niet op: Hoe kunnen we het vuur dat IGNITE heet, elk jaar nét weer wat groter maken? Naast het neerzetten van een fris ontwerp streven wij er altijd naar om samen verder te kijken. Iris: “Vanaf het begin tot nu is er vanuit Studio Hands altijd heel erg meegedacht over het toevoegen van verbeteringen aan het programma. Daarnaast konden we via hen ook gebruik maken van professionele video- en fotografen. Samen worden we op die manier steeds beter in het compleet maken van het plaatje en het vertellen van ons verhaal.”

Begin dit jaar pakten we ook de website aan. Hoe hebben we dit gedaan vinden jullie? “Bij het ontwikkelen van de nieuwe website werd vooral heel goed meegedacht over de structurering van alle informatie, op een manier die gemakkelijk verwerkt kan worden, zowel voor onze websitebezoekers, als voor onszelf. Alles is nu véél duidelijker en professioneler. De website ontwikkelt zich nu mee met de campagne over de verschillende fases van het event. Denk daarbij aan de inschrijfperiode, daarna de periode waarin mensen kunnen stemmen op genomineerden, en uiteindelijk de presentatie van de winnaars. Het sluit nu allemaal echt heel erg goed aan op het doel dat we hebben.” Bekijk de website hier.

“Creativiteit en flexibiliteit die samenkomen in jonge, frisse designs: dat is Studio Hands voor ons. Zij vertalen onze visie naar een werkbaar product, elk jaar weer.”

Teamsamenstelling

Design
Studio Hands
Aftermovie
Al Hajem
Fotografie
Michèle Giebing
Projectleider
Leoni Delsink
Project Management
Iris Immink
Initiatief
Anton Jurgens Fonds

Geschreven door

Anne de Bekker

Meer weten?