Provincie Gelderland

Een opdracht van nationaal belang

Provincie Gelderland bevindt zich in diverse processen met enorme belangen. Zij zochten een manier om deze complexe ontwikkelingen – met grote gevolgen voor de economie, werkgelegenheid en duurzaamheid – overtuigend neer te zetten en begrijpbaar te maken voor een breed publiek. Daar konden wij geen nee tegen zeggen.

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Onze rol

Creative Direction

Platslaan zonder plat te worden

Opdrachtgever Bert Ravelli, programmamanager bij de provincie, over zijn ervaringen tot nu toe: “We zochten een partij die duidelijk kan maken wat de provincie verstaat onder lange termijn ontwikkelprogramma’s en de financiering daarvan. Inclusief de context van de grote maatschappelijke opgaven die er liggen, zoals de energietransitie.

Een complex thema, van nationaal belang, dat moet worden platgeslagen. Het moet heel duidelijk worden verwoord, maar zonder plat taalgebruik, voor een zeer gemêleerde doelgroep: politici, ondernemers en bankiers.

Hands-oprichter Hilmer Thijs en 3d-animator Yan Paul Dubbelman wonnen de pitch die we uitschreven. Met hen hadden we de beste klik, bij hen zagen we het meeste enthousiasme. En ze boden een goed samengesteld team met verschillende kwaliteiten.”

Screenshot4
Screenshot2
Screenshot5
Screenshot3
Screenshot6

Video’s die iets teweegbrengen

“Na de pitch en na een aantal gesprekken, kozen we voor video als tool. Daarbij wordt de inhoud telkens geüpdatet, waarmee het een soort langlopend organisch videoproject is geworden, dat meegroeit met de ontwikkelingen binnen de provincie en het Rijk.

Die video’s brengen iets teweeg. Ze zorgen ervoor dat in een kort tijdsbestek de uitdaging én de oplossing duidelijk wordt. En dat wij ons doel bereiken: een zaal vol bestuurders, ondernemers en bankiers het gevoel geven dat zij samen de oplossing kunnen bieden.

Om de complexe materie goed over te brengen, is gekozen voor een combinatie van sfeerbeelden, interviews en een voice-over die de kijker meeneemt. In sommige video’s wordt bovendien met 3d-animaties gewerkt. Het balletje dat in een van de video’s het verhaal vertelt was een gouden greep.”

Laveren tussen politiek en bedrijfsleven

“De samenwerking kan niet beter. Er is een enorme bereidheid om flink door te werken en snel te schakelen. En dat met veel partijen aan tafel, inclusief vanuit onze kant diverse stakeholders met een verschillende signatuur.

Studio Hands begrijpt de opdracht en de belangen. Ze begrijpen het verschil tussen politiek, bedrijfsleven en de kapitaalmarkt en hoe daar tussen te laveren. We kunnen deze opdracht echt aan ze overlaten; ik heb nooit het gevoel dat ik bovenop het proces moet zitten. Het is alsof ze tijdelijk een onderdeel van onze eigen organisatie zijn. En dan ook nog eens een heel soepel en zelfstandig draaiend onderdeel.

Elke moderne partij die buiten de gebaande paden durft te denken, en die een creatieve partij zoekt die dat ook durft, kan bij Studio Hands terecht.”

Teamsamenstelling

Concept, productie en creative direction
Studio Hands
Script
Voermans tekst & advies
Regie, interviews, sfeerbeelden, montage, colorgrading
Lagom Collective
Drone shots
Mintamatics / Shaun Leyden
3d-modeling en animatie
www.Doublemen.com / Yan Paul Dubbelman
3d-modeling
Eric Smilde
story board
Vincent Hammingh
Foley en mastering
Thomas Gebben
Voice-over
Ruby van Tongeren

Geschreven door

Joris Jan Voermans

Complex verhaal visualiseren?